Projecten van de deelnemers EmSE.


[Home] [English] [Introductie] [Contact] [Doelstelling] [Projecten] [Activiteiten] [Contactformulier]

Blikvanger, de huidige robot van EmSE.
Een kleine groep van onze deelnemers vormt de robotica groep en die hebben een robot gebouwd die rode blikjes moet verzamelen. Vandaar de naam "blikvanger".

Lees meer over "Blikvanger" en bekijk ons eerste filmpje!.

Starten met de ATtiny.
De ATtiny2313 is een goed verkrijgbare low-cost (€2.20) microcontroller, die heel handig is voor allerlei kleine besturingen, zeg maar die je vroeger met een handvol logica-IC's (74xx serie) zou doen. Je hoeft nu nog maar een chip op voorraad te hebben ;-). De "Starten met de ATtiny2313" pagina is de beschrijving door een van de leden hoe hij met deze chip aan de slag is gegaan.

De NSLU2. (Kees Moerman)
De NSLU2 van LinkSys, 'Netwerk Storage Link Unit', is een interface tussen een losse USB2 harde schijf en mijn lokale ethernet netwerk. Maar, het is meer dan dat; je kan de software vervangen door een open Linux distributie en dan gebruiken als low-cost slimme controller om dingen (hardware en software) via ethernet aan te sturen. Meer informatie op de "Handleiding NSLU2 met Debian" pagina.

De NSLU2. (Sebastiaan Giebels en Eric Halmans)
Op de bijeenkomst van 13 mei 2008 hadden Sebastiaan en Eric een voordracht gehouden over de NSLU van linksys. The NSLU2 linkt naar de website van Eric. In verband met het internationaal karakter van dit project is zijn pagina in het Engels.

TNO robot-competitie 2005.
We hebben in 2005 aan de TNO robotcompetitie meegedaan.
Het resultaat mocht er zijn: we behaalden met onze robot de zesde plaats van dertien.
De jury gaf ons de beste startersprijs bestaande uit een wisselbeker en een bon van €400,- die ergens in een restaurant besteed kon worden.

logo

Impressiefoto projecten

Website © Copyright 2016 Stichting Embedded Systems Eindhoven. Pagina vernieuwd op 28 maart 2016.